Je werkt bijvoorbeeld in een keuken van een restaurant, hotel of verpleegtehuis. Voordat de gasten komen, check je of alle ingrediënten er zijn. Je zorgt dat er genoeg pannen zijn en bereidt alvast wat gerechtjes voor. Als de gasten er zijn, geeft de bediening de bestelling aan jou door. Je bereidt het eten, maakt de borden mooi op en geeft aan de bediening door dat de gerechten klaar zijn om uit te serveren.

Aan het einde van je dienst maak je de keuken en alle apparatuur schoon. Soms denk je mee over een nieuwe menukaart. Als je een leidinggevende functie hebt, stuur je ander keukenpersoneel aan. Ook bestel je dan nieuwe voorraden.

Jij kunt goed plannen. Je wilt dat gerechten op tijd klaar zijn en nog warm zijn als ze naar de tafel worden gebracht.

Studies voor Kok

Gespecialiseerd kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
4
BOL/BBL
3-4 jaar
25179

Kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
2
BOL/BBL
1-2 jaar
25180

Zelfstandig werkend kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
3
BOL/BBL
2-3 jaar
25182
Waar kan ik deze studies volgen?
Vraag je decaan of mentor naar de mogelijkheden.

Als Kok

doe ik iets met gastvrijheid en voedsel in een hotel en restaurant/café

Kwaliteiten die bij dit beroep horen

Geconcentreerd werken
Mijn aandacht verdelen
Omgaan met druk en stress
Zwaar werk doen

Best passende beroepsgerichte profielen

Horeca, bakkerij & recreatie icoon
Horeca, bakkerij & recreatie

Best passende profielen

Zorg en welzijn

Interview met een Kok