Vaak werk je in een fabriek. Een fabriek die grondstoffen maakt voor levensmiddelen, of een fabriek die eindproducten zoals koeken of broden maakt. Je zorgt ervoor dat machines goed zijn ingesteld en dat alles veilig en hygiënisch gebeurt. Soms doe je onderzoek naar de houdbaarheid van producten bijvoorbeeld, of bepaalde ziekteverwekkers. Het kan zijn dat je ook een leidinggevende functie hebt. Je stuurt dan je collega’s die bij de machines staan aan. Als je ervoor kiest om bij een fabriek te werken die grondstoffen maakt, dan ben je veel op reis. Je gaat dan naar fabrieken toe die die grondstoffen tot eindproducten verwerken. Vaak in het buitenland! Je geeft daar advies.

Let op: dit werk is er op zowel mbo- als hbo-niveau. Als je naar het hbo bent geweest, dan zul je meer onderzoek doen en meer verantwoordelijkheden hebben.

Waar kan ik deze studies volgen?
Vraag je decaan of mentor naar de mogelijkheden.

Interview met een Levensmiddelentechnoloog