Je werkt veel samen met de chef, die je directe leidinggevende is. Jij zorgt dat de chef niet hoeft na te denken over de gang van zaken in de keuken. Natuurlijk kook je zelf ook. Maar daarnaast doe je veel verschillende taken, die vooral met plannen te maken hebben.

De meeste sous-chefs maken bijvoorbeeld de werkroosters.

Je geeft leiding aan de andere koks. Je verdeelt voorbereidende taken: zoals snijden, schoonmaken en keukengerei klaarzetten. Je zorgt ook voor het bestellen van voedsel en keukenspullen, en je let goed op dat die in goede staat zijn.

Je bewaakt ook de kwaliteit van het eten. Je proeft en test het, en je checkt of alles wel goed op het bord wordt neergelegd.

Eigenlijk is het menu van begin tot eind jouw verantwoordelijkheid!

Studies voor Sous-chef

Gespecialiseerd kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
4
BOL/BBL
3-4 jaar
25179

Kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
2
BOL/BBL
1-2 jaar
25180

Zelfstandig werkend kok

Meer lezen
Niveau
Vorm
Duur
Crebo
3
BOL/BBL
2-3 jaar
25182
Waar kan ik deze studies volgen?
Vraag je decaan of mentor naar de mogelijkheden.

Als Sous-chef

doe ik iets met gastvrijheid en voedsel in een hotel en restaurant/café

Kwaliteiten die bij dit beroep horen

Doorzetten
Het initiatief nemen
Met allerlei soorten mensen omgaan
Omgaan met druk en stress
Verantwoordelijkheid nemen
Zwaar werk doen

Best passende beroepsgerichte profielen

Horeca, bakkerij & recreatie icoon
Horeca, bakkerij & recreatie

Best passende profielen

Zorg en welzijn