Myrthe als eventmanager
Ik heb een eigen evenementenbureau. We organiseren evenementen zoals openingen, congressen en festivals. En we ondersteunen projecten. Dit doen wij vooral in Noord-Nederland.
Ik ben de hele dag aan het regelen: bellen, e-mailen, vergaderen, werkdocumenten opstellen, drukwerk/sprekers/catering/vergunningen regelen en draaiboeken schrijven.
Ik ben altijd aan het regelen en organiseren. Na mijn stage bij een evenementenbureau wist ik dat ik dit wilde gaan doen! Heel toevallig kwam er na mijn opleiding meteen een baan op mijn pad.
Het mooiste aan mijn werk is dat wij heel veel mensen ontmoeten en op heel veel leuke locaties komen.
Daarnaast werken wij een hele tijd toe naar één moment. Als bij het festival dan alles op zijn plek valt, dan ga ik met een grote glimlach naar huis. Het geeft echt een kick om te zien dat alles loopt zoals jij het geregeld hebt.
Er zijn altijd klusjes die wat minder uitdagend zijn, zoals het bijhouden van aanmeldingen en achter mensen aan blijven bellen.
Je moet sociaal zijn, maar ook ondernemend. Het is belangrijk dat je een harde werker bent, snel kunt schakelen en creatief bent. En je moet geen 9-tot-5-mentaliteit hebben.
De grootste misvatting over ons werk is dat wij alleen maar feest aan het vieren zijn. Dat is helaas niet zo! De organisatie van een evenement bestaat voor 95% uit dingen regelen. Het evenement zelf is niet eens het leukste, want je bent veel aan het wachten. Toch zijn wij altijd aanwezig om problemen op te lossen als deze er zijn.
Verder weet niet iedereen dat je werktijden erg onregelmatig zijn. Soms moet je ’s avonds vergaderen. En tijdens evenementen ben je soms ook in het weekend en vaak tot laat bezig.
Van elk evenement leer je, want geen enkel evenement en geen enkele locatie is hetzelfde. Ook kun je via vrijwilligerswerk bij festivals of evenementen bijleren. En er zijn natuurlijk opleidingen om je te specialiseren.
In de komende twintig jaar zal de inhoud van evenementen gaan veranderen. Mensen gaan bewuster nadenken en dat betekent dat je creatiever moet zijn. Ook moet je beter nadenken over de geldzaken. Maar dat is alleen maar een grote uitdaging!
Probeer bij zoveel mogelijk bedrijven mee te kijken of mee te lopen. Dan ervaar je wat je wel en niet leuk vindt. Kortom: pak alle kansen aan die je krijgt. Dat staat ook nog eens goed op je cv.