Arno als slager
Ik werk als slager bij een ambachtelijke slagerij. Wij verwerken halve varkens en halve runderen tot allerlei lekkere producten. Denk aan vleeswaren, worsten, lappen vlees, soepen, snacks en maaltijden.
Ik heb de algemene leiding over de slagerij, dus ik stuur de rest van het team aan. Ook zorg ik ervoor dat de producten op tijd in de toonbank liggen. Verder heb ik contact met klanten en doe ik wat administratie.
Mijn vader had een slagerij en mijn opa was ook slager. En zo rol je in het vak.
Als de dag weer goed is verlopen en het lekker druk is geweest. Als vooral de klanten maar ook mijn collega’s een fijne werkdag hebben gehad.
Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar ik echt een hekel aan heb.
Je moet een passie voor lekker eten hebben. Bovendien moet je graag met je handen werken en creatief zijn.
Een grote misvatting over ons beroep is dat slagers alleen maar vies werk doen met veel bloed. Niets is minder waar! Tegenwoordig zijn wij vooral bezig lekkere producten te maken en te verkopen.
Ons beroep is uitdagender dan ooit. De laatste jaren zie je dat steeds meer collega’s zich specialiseren richting koken en catering. Ook barbecue neemt een steeds belangrijkere plaats in. Er is altijd wel iets waar je in kunt groeien of bijleren.
De slager zal steeds meer de versspecialist gaan worden.
Het is een mooi beroep met vele mogelijkheden. Is de slagerij je onbekend, ga dan eens kijken. Maak desnoods een afspraak, zodat de slager tijd voor je heeft.