Tijdens de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement verdiep je je in de organisatie en werking van overheidsinstellingen en bestuurssystemen. Je leert over beleidsvorming, wetgeving en management binnen de publieke sector, dit zijn alle overheids- en semioverheidsorganisaties. Daarnaast ontwikkel je analytische vaardigheden om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen en op te lossen. De opleiding richt zich ook op het ontwikkelen van communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.
Afgestudeerden Bestuurskunde/overheidsmanagement komen vaak terecht in advies-, beleids- en onderzoeksfuncties. Werkgevers zijn, naast de overheid, o.a. ziekenhuizen, adviesbureaus en het bedrijfsleven. Binnen het bedrijfsleven en de overheid kunnen allerlei verschillende functies vervuld worden. Binnen de overheid kun je bijvoorbeeld denken aan ministeries, provincies, waterschappen, milieudiensten, politieke partijen of gemeentelijke diensten.
De kans op een baan voor afgestudeerden van de studie Bestuurskunde / overheidsmanagement is over het algemeen onder gemiddeld. Je kunt jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten door een vervolgmaster aan de universiteit te volgen.
Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?
Doe de Master matchmaker