De studie Food Technology is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en wiskundige basisprincipes bij de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.
De levensmiddelenindustrie is een van de grootste industrieën in Nederland, wat betekent dat de baankansen na het volgen van deze studie relatief goed zijn. Levensmiddelentechnologen werken vaak bij producenten aan de ontwikkeling van producten of het bewaken van de kwaliteit en veiligheid ervan. Het is ook mogelijk om als onderzoeker te werken bij de overheid of een universiteit. Na je bachelor kun je in het verlengde van je studie een master volgen, bijvoorbeeld in de richting van voedselveiligheid, levensmiddelentechnologie of kwaliteitsmanagement.
Food Technology
Food Technology
Food Technology
Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?
Doe de Master matchmaker