De studie Food Technology is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en wiskundige basisprincipes bij de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.

Profielen

Overzicht van de profielen die wel of geen toelating geven.
Natuur en Techniek
Geen toelating
Natuur en Gezondheid
Geen toelating
Economie en Maatschappij
Geen toelating
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating
Natuur en Techniek
Toelating
Natuur en Gezondheid
Toelating
Economie en Maatschappij
Toelating met aanvullende vakken (scheikunde + (biologie of natuurkunde))
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating

Selectie?

Nee
Voor Food Technology is geen numerus fixus van toepassing.

Aanverwante studiegroepen

Fysiek / online

Type

Maand

Instelling

8 open dagen gevonden

10 mei 2025 Wilrijk

Infodag Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen
Tijd
15 mei 2025 WAGENINGEN

Meeloopdag Food Technology

Wageningen University & Research
Tijd
21 mei 2025

Online Infosessie voor Nederlandse Scholieren

Universiteit Antwerpen
Tijd 16:30 - 17:30 uur
5 juni 2025 WAGENINGEN

Bachelor Open Avond

Wageningen University & Research
Tijd 16:00 - 20:00 uur
6 september 2025 Wilrijk

Infodag Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen
Tijd
27 oktober 2025 Wilrijk

Openlesdagen Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen
Tijd
7 november 2025 Wageningen

Bachelor Open Day

Wageningen University & Research
Tijd
24 november 2025

Online Infosessie voor Nederlandse Scholieren

Universiteit Antwerpen
Tijd 16:30 - 17:30 uur
Gemiddelde bruto startsalaris
onbekend
Tevredenheid over aansluiting op de arbeidsmarkt
Matig
Tevredenheid over studiekeuze achteraf
onbekend
Croho
56973

De levensmiddelenindustrie is een van de grootste industrieën in Nederland, wat betekent dat de baankansen na het volgen van deze studie relatief goed zijn. Levensmiddelentechnologen werken vaak bij producenten aan de ontwikkeling van producten of het bewaken van de kwaliteit en veiligheid ervan. Het is ook mogelijk om als onderzoeker te werken bij de overheid of een universiteit. Na je bachelor kun je in het verlengde van je studie een master volgen, bijvoorbeeld in de richting van voedselveiligheid, levensmiddelentechnologie of kwaliteitsmanagement.

Aansluitende Masters

Wo

Food Technology

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen
Wo

Food Technology

Wageningen University & Research - Leeuwarden
Wo

Food Technology

Wageningen University & Research - Breda

Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?

Doe de Master matchmaker
Food Technology
WO
Vind je deze studie bij
jou passen?