Tijdens de opleiding Food Technology leer je hoe je eten en drinken smaakvol, veilig, gezond en duurzaam ontwikkelt, produceert of verbetert. In je werk binnen de voedingsmiddelenbranche ben je veel bezig met de kwaliteit van producten en het innoveren ervan. Je leert ook over het doen van marktonderzoek, doet kennis van de productiemogelijkheden op en leert over producteigenschappen en gezondheid..

Profielen

Overzicht van de profielen die wel of geen toelating geven.
Natuur en Techniek
Toelating
Natuur en Gezondheid
Toelating
Economie en Maatschappij
Toelating met aanvullende vakken (wiskunde A + scheikunde)
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating
Natuur en Techniek
Toelating
Natuur en Gezondheid
Toelating
Economie en Maatschappij
Toelating met aanvullende vakken (wiskunde A + scheikunde)
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating

Selectie?

Nee
Voor Voedingsmiddelentechnologie is geen numerus fixus van toepassing.

Aanverwante studiegroepen

Fysiek / online

Type

Maand

Instelling

16 open dagen gevonden

07 februari 2025 LEEUWARDEN

Open avond HVHL Leeuwarden 7 februari 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 16:00 - 21:00 uur
08 februari 2025 LEEUWARDEN

Open dag HVHL Leeuwarden 8 februari 2024

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 14:00 uur
20 maart 2025 LEEUWARDEN

Open avond HVHL Leeuwarden 20 maart 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 16:00 - 21:00 uur
05 juni 2025 LEEUWARDEN

Open avond HVHL Leeuwarden 5 juni 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 17:00 - 21:00 uur
08 februari 2025 VELP

Open dag HVHL Velp (bij Arnhem) 8 februari 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 14:00 uur
07 februari 2025 VELP

Open avond HVHL Velp (bij Arnhem) 7 febuari 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 16:00 - 21:00 uur
20 maart 2025 VELP

Open avond HVHL Velp (bij Arnhem) 20 maart 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 16:00 - 21:00 uur
05 juni 2025 VELP

Open avond HVHL Velp (bij Arnhem) 5 juni 2025

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 17:00 - 21:00 uur
20 februari 2025 VELP

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Velp)

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 15:00 uur
24 april 2025 VELP

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Velp)

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 15:00 uur
05 juni 2025 VELP

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Velp)

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 15:00 uur
24 maart 2025 LEEUWARDEN

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden)

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 15:00 uur
25 april 2025 LEEUWARDEN

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden)

Hogeschool Van Hall Larenstein
Tijd 10:00 - 15:00 uur
25 januari 2025 DEN BOSCH

Open dag HAS green academy - Vestiging 's-Hertogenbosch

HAS green academy
Tijd 10:00 - 14:00 uur
19 maart 2025 DEN BOSCH

Open dag HAS green academy - vestiging 's-Hertogenbosch

HAS green academy
Tijd 18:00 - 21:00 uur
28 mei 2025 DEN BOSCH

Open dag HAS green academy - 's-Hertogenbosch

HAS green academy
Tijd 18:00 - 20:00 uur
Gemiddelde bruto startsalaris
€ 2350,-
Tevredenheid over aansluiting op de arbeidsmarkt
8,8
Tevredenheid over studiekeuze achteraf
8,9
Croho
34856

Als voedingsmiddelentechnoloog sta je goed op de arbeidsmarkt. Je kunt functies bekleden als productontwikkelaar, voedingsconsulent, kwaliteitsmanager, onderzoeker, procestechnoloog of gezondheidsadviseur. Je kunt terecht bij allerlei bedrijven die opereren in de voedingsmiddelenindustrie. Tot deze industrietak behoren onder andere bakkerijen, vlees- en vleeswarenfabrieken, de zuivelindustrie, de drankenindustrie en de groente- en fruitverwerkende industrie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om door te studeren en bijvoorbeeld een master aan de universiteit te volgen.

Aansluitende Masters

Wo

Voedingsmiddelentechnologie

Wageningen University & Research - Wageningen
Wo

Voedingsmiddelentechnologie

Wageningen University & Research - Breda
Wo

Voedingsmiddelentechnologie

Universiteit Twente - Enschede

Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?

Doe de Master matchmaker
Voedingsmiddelentechnologie
HBO
Vind je deze studie bij
jou passen?