Tijdens de opleiding Food Technology leer je hoe je eten en drinken smaakvol, veilig, gezond en duurzaam ontwikkelt, produceert of verbetert. In je werk binnen de voedingsmiddelenbranche ben je veel bezig met de kwaliteit van producten en het innoveren ervan. Je leert ook over het doen van marktonderzoek, doet kennis van de productiemogelijkheden op en leert over producteigenschappen en gezondheid..
Als voedingsmiddelentechnoloog sta je goed op de arbeidsmarkt. Je kunt functies bekleden als productontwikkelaar, voedingsconsulent, kwaliteitsmanager, onderzoeker, procestechnoloog of gezondheidsadviseur. Je kunt terecht bij allerlei bedrijven die opereren in de voedingsmiddelenindustrie. Tot deze industrietak behoren onder andere bakkerijen, vlees- en vleeswarenfabrieken, de zuivelindustrie, de drankenindustrie en de groente- en fruitverwerkende industrie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om door te studeren en bijvoorbeeld een master aan de universiteit te volgen.
Voedingsmiddelentechnologie
Voedingsmiddelentechnologie
Voedingsmiddelentechnologie
Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?
Doe de Master matchmaker