Hoe blijven steden bewoonbaar bij een stijgende zeespiegel? En hoe zorg je ervoor dat wateroverlast minimaal blijft in bewoonde gebieden? Dit zijn vraagstukken waar jij je bezig mee houdt tijdens de studie hbo Watermanagement. Je zal je verdiepen in de vraagstukken, problemen en technieken van water en watermanagement. Daarnaast houdt jij je bezig met klimaatproblemen en hoe deze op duurzame manier opgelost kunnen worden. Tijdens de studie leer je vaardigheden als het organiseren van projecten, onderzoek uitvoeren en adviseren.
Als watermanager kun je aan de slag bij (semi) overheden, adviesbureaus, waterschappen, drinkwaterbedrijven, belangenorganisaties en als projectmanager of –ontwikkelaar of onderzoeker.
De kans op een baan is redelijk tot matig. In Nederland is de overheid verantwoordelijk voor waterbeheer. Door bezuinigingen bij de overheid zijn er minder projecten en dus minder werk. Bij ingenieursbedrijven en waterschappen zijn afgelopen jaren veel mensen ontslagen; er zijn dus ook veel ZZP’ers op de markt. Watermanagement is net als ruimtelijke ordening en bouw gevoelig voor schommelingen in de economie. Als de economie weer aantrekt komt hier ook weer meer werk. De mensen die nu een baan hebben blijven vaak zitten waar ze zitten. Een voordeel kan zijn dat de komende jaren wellicht een grote golf mensen met pensioen gaat. Over het algemeen geldt ook: hoe technischer de studie, hoe sneller een baan.
Watermanagement
Watermanagement
Watermanagement
Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?
Doe de Master matchmaker