Tijdens de drie jaar durende studie Onderwijskunde verdiep je je in de wereld van het onderwijs. Je verdiept je in de vragen hoe kennis het beste overgedragen kan worden en hoe het onderwijs het beste georganiseerd kan worden. Hoe leer je mensen leren? Je verdiept je in het brein van de mens en bestudeert diverse leermethodes. Je zoekt antwoord op vragen als: ‘Wat zijn goede toetsvragen?’ en ‘Wanneer is een docent een goede docent?’. Je leert verschillende media te gebruiken bij het ontwerpen van leermethodes. Je krijgt opdrachten om zelf bijvoorbeeld een schoolboek te ontwerpen of een examen te bedenken. Een onderwijskundige staat zelf niet voor de klas maar verdiept zich op wetenschappelijke wijze in de theorie van het onderwijs.

Je wordt tot de studie Onderwijskunde toegelaten op basis van ieder vwo eindexamenprofiel. Tijdens de studie volg je vakken als organisatiekunde, pedagogiek, onderwijs- en opleidingskunde en psychologie. Verder is er ook veel aandacht voor statistiek en communicatie vakken. Er is ook ruimte om een stage te doen waar je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. De studie wordt afgesloten met een scriptie.

Profielen

Overzicht van de profielen die wel of geen toelating geven.
Natuur en Techniek
Geen toelating
Natuur en Gezondheid
Geen toelating
Economie en Maatschappij
Geen toelating
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating
Natuur en Techniek
Toelating
Natuur en Gezondheid
Toelating
Economie en Maatschappij
Toelating
Cultuur en Maatschappij
Geen toelating

Selectie?

Nee
Voor Onderwijskunde is geen numerus fixus van toepassing.

Aanverwante studiegroepen

Fysiek / online

Type

Maand

Instelling

0 open dagen gevonden

Gemiddelde bruto startsalaris
onbekend
Tevredenheid over aansluiting op de arbeidsmarkt
Matig
Tevredenheid over studiekeuze achteraf
onbekend
Croho
56613

Na het afronden van de doorstroommaster Onderwijskunde, zijn er verschillende opties op de arbeidsmarkt. Je kunt denken aan een functie als leerlingbegeleider of docententrainer op een school. In het bedrijfsleven werken ook veel onderwijskundigen als cursusontwikkelaar of multimedia adviseur. Onderwijskundigen hebben ook de juiste vaardigheden in huis om manager of organisatieadviseur te worden. Je vindt onderwijskundigen ook als beleidsmedewerker onderwijs bij de overheid. Een minderheid van de afgestudeerden gaat verder in de wetenschap en doet een promotietraject.

Aansluitende Masters

Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?

Doe de Master matchmaker
Onderwijskunde
WO
Vind je deze studie bij
jou passen?