De studie Voeding en Gezondheid focust op het handhaven of verbeteren van de gezondheid door middel van voeding. Alle aspecten van voeding komen aan bod in de studie: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het eten, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid. Tijdens de studie kijk je op cel niveau naar voeding, maar ook naar het effect van voeding op de samenleving.
Afgestudeerden van deze studie gaan veelal, na het volgen van een master, het (wetenschappelijk) onderzoek in. Als onderzoeker houden zij zich bezig met voedingsleer, toxicologie, gezondheidsleer of epidemiologie. Er zijn functies bij verschillende onderzoeksinstellingen en de overheid (bijvoorbeeld de GGD), maar ook het bedrijfsleven is geïnteresseerd in afgestudeerden Voeding en Gezondheid.
Voeding en Gezondheid
Voeding en Gezondheid
Voeding en Gezondheid
Ben je benieuwd welke masters nog meer aansluiten op deze studiegroep?
Doe de Master matchmaker