Studie 'Gastronoom/sommelier'

Je leert over eten en wijnen. Je leert eerst over het werk in de bediening, dus bijvoorbeeld gasten ontvangen en bestellingen opnemen. Maar jij leert ook over verschillende soorten wijn. Je leert bijvoorbeeld over hun herkomst en smaak. En je komt te weten welke wijnen lekker smaken bij een bepaald gerecht. Je leert gasten hierover advies te geven. Ook leer je de koks en de leidinggevende advies te geven over de menukaart. Verder komen leidinggeven en de voorraad beheren aan bod. Want die lekkere wijntjes moeten natuurlijk wel op voorraad zijn!

Gegevens over de studiegroep

Niveau 4
BOL/BBL
3-4 jaar
Crebo: 25169

Kwaliteiten die bij dit beroep horen

Flexibel reageren
Geduldig blijven
Helpen en ondersteunen
Inleven in anderen
Mensen adviseren
Met allerlei soorten mensen omgaan
Mijn aandacht verdelen
Netjes en beleefd communiceren
Omgaan met druk en stress
Overzicht houden

Als gastronoom/sommelier doe ik iets met

gastvrijheid, voedsel

Kans op stage en werk

Kans op

Toelichting

De coronacrisis heeft veel invloed op de horeca. In de kans op stage die we laten zien, gaan we ervan uit dat er géén beperkende maatregelen zijn.
Er is geen kans op stage bekend. Deze opleiding wordt vooral door bbl-studenten gevolgd.
Er zijn niet veel afgestudeerden van deze opleiding. Je zal makkelijk een baan kunnen vinden die bij je opleiding past.
Bron: S-BB.nl
Bekijk de kans op stage en werk per regio. Klik op een van bovenstaande de linker opties.
Goede kans
Ruim voldoende kans
Voldoende kans
Matige kans
Geringe kans
Onbekend

Toelichting

Beroepen voor Gastronoom/sommelier

Met de studie Gastronoom/sommelier kun je de volgende beroepen uitoefenen.