Studie 'Patissier'

Je leert om heerlijke taarten, ijs en chocolade te maken. Beslag, deeg, vulling, decoratie: na de opleiding kan je dit maken. Je ontdekt hoe alle machines en gereedschappen (zoals een spuitzak) werken. Ook leer je om je creativiteit in te zetten om producten te bedenken. Want voor de klant is het wel leuk als er af en toe een nieuw gebakje in de vitrine ligt. Er is veel aandacht voor netjes en hygiënisch werken.

Gegevens over de studiegroep

Niveau 4
BOL/BBL
3-4 jaar
Crebo: 25797

Kwaliteiten die bij dit beroep horen

Iets mooi(s) maken
Mensen adviseren
Nieuwe ideeën bedenken
Samenwerken
Nauwkeurig werken

Als patissier doe ik iets met

handel en verkoop, voedsel, vormgeving en ontwerp

Kans op stage en werk

Kans op

Toelichting

Let op: de coronacrisis heeft invloed op de uitkomst. Er zijn genoeg leerbanen.
Let op: de coronacrisis heeft invloed op de uitkomst. Er zijn meer dan genoeg stageplaatsen. De verwachting is dat je vrij makkelijk een stage vindt.
Er zullen genoeg vacatures zijn. Daarom zal je makkelijk een baan vinden die bij je opleiding past.
Bron: S-BB.nl
Bekijk de kans op stage en werk per regio. Klik op een van bovenstaande de linker opties.
Goede kans
Ruim voldoende kans
Voldoende kans
Matige kans
Geringe kans
Onbekend

Toelichting