Studie 'Uitvoerend bakker'

Je leert brood, taartjes en andere lekkernijen te maken. Je leert over de ingrediënten en over het werken met machines in de bakkerij. Je oefent met het maken van deeg, beslag en vulling. En je gaat oefenen met het mooi versieren van taarten en het controleren van de kwaliteit van je baksels. Ook leer je hoe je alles netjes neerlegt in de vitrine. Belangrijk is om hygiënisch te werken, dus schoonmaken komt ook voorbij in de opleiding.

Gegevens over de studiegroep

Niveau 2
BOL/BBL
1-2 jaar
Crebo: 25721

Kwaliteiten die bij dit beroep horen

Afspraken nakomen
Geconcentreerd werken
Helpen en ondersteunen
Iets mooi(s) maken
Met allerlei soorten mensen omgaan
Met machines werken
Netjes en beleefd communiceren
Nauwkeurig werken

Als uitvoerend bakker doe ik iets met

handel en verkoop, voedsel

Kans op stage en werk

Kans op

Toelichting

Let op: de coronacrisis heeft invloed op de uitkomst. Er zijn meer dan genoeg leerbanen. De verwachting is dat je vrij makkelijk een leerbaan vindt.
Let op: de coronacrisis heeft invloed op de uitkomst. Er zijn genoeg stageplaatsen.
Het zal lastig zijn om een baan te vinden die bij je opleiding past. Veel afgestudeerden zullen eerst nog een andere mbo-opleiding volgen.
Bron: S-BB.nl
Bekijk de kans op stage en werk per regio. Klik op een van bovenstaande de linker opties.
Goede kans
Ruim voldoende kans
Voldoende kans
Matige kans
Geringe kans
Onbekend

Toelichting