Tot voor kort moest er een ‘kweekje’ worden gemaakt als je precies wilde weten welke bacterie de veroorzaker was van een infectie. Tegenwoordig maakt de moleculaire snelle detectie een grote opmars. Een kweekje heeft nu nog maar twee uur nodig in plaats van twee dagen. De ontwikkelingen buitelen over elkaar heen, wij volgen ze op de voet in ons lesprogramma. En meer dan dat, want regelmatig zorgen onze eigen studenten voor extra kennis bij anderen! Dat noemen wij kenniscirculatie: de opleiding werkt samen met biomedische bedrijven die vragen bij ons neerleggen die wij voor ze uitpluizen.
Krijg jij geen genoeg van het verzamelen en analyseren van data, dan kan je je richten op het vakgebied Biological Data Science. Of specialiseer je je in Biomedical Research zodat je researchanalist in een academisch ziekenhuis, op een universiteit of bij een bedrijf kunt worden? Misschien ben je wel meer geïnteresseerd in gezonde voeding en de invloed die voeding heeft op het menselijk lichaam. Ook dan is deze studie echt iets voor jou.
Het werken in een laboratorium spreekt je aan. Je vindt organismen, virussen en bacteriën interessant. Je bent onderzoekend, nieuwsgierig en graag praktisch bezig. Daarnaast kan je goed zelfstandig taken uitvoeren.
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is een samenwerking van HVHL en NHL Stenden Hogeschool. Denk er daarom om bij het aanmelden voor deze studie in Studielink dat je bij “naam instelling” kiest voor NHL Stenden Hogeschool. Zie Praktische informatie voor verdere uitleg.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleidingspagina.