De strip leent zich voor tal van toepassingen – journalistiek, documentair, informatief, literair en als amusement. We zien een toename in de waardering voor het beeldverhaal. Kijk maar naar de populariteit van de literaire strip. Dit is inmiddels een erkende kunstvorm. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken.
Je leert bij Comic Design een verhaal vertellen, verbeelden en vormgeven. Het creëren van inhoud, het auteurschap, is wat de studie voorop stelt in vakken als Storytelling en Comic Design. De studie streeft er naar iedere student een persoonlijke balans te laten vinden tussen het vertellen van je eigen verhaal en het vertellen van andermans verhaal. Storytelling besteedt aandacht aan de fundamenten van het schrijven van verhalen. Je wordt individueel begeleid bij het schrijven van scenario’s. Bij de vaklessen Comic Design leer je onderzoek te doen naar het onderwerp van de opdracht. Je onderzoekt hoe het verhaal optimaal kan worden verteld en uitgewerkt in beeld.
Het vak Individueel Onderzoek loopt als een rode draad door het studieprogramma. Daarin doe je onderzoek gebaseerd op zelf geformuleerde probleemstellingen, gericht op de toekomstige beroepspraktijk.
Een deel van het weekprogramma wordt samen gevolgd met de studenten Animation Design.