Ongeveer de helft van de studietijd besteed je aan beeldende vakken, zowel op het gebied van autonome kunst als vormgeving. Hierbij staat het ontwikkelen van je eigen beeldende talent centraal. Ook bestudeer en analyseer je de theorie van kunst en cultuur. Je verdiept je uitgebreid in de achtergronden van kunstenaars uit het verleden en heden, in architectuur, mediakunst en design. Je leert om anders te kijken, verdiept je in creatieve maakprocessen en je ontwikkelt een eigen visie. Daarnaast volg je theorievakken als beeldbeschouwing, esthetica en filosofie.
Uiteraard komt ook didactiek en de praktijk van het lesgeven ruimschoots aan bod. In diverse stages en projecten ervaar je hoe het is om te werken op scholen, bij culturele instellingen en musea. Met de juiste pedagogische en didactische kennis en vaardigheden begeleid je leerlingen in de ontwikkeling van hun beeldende mogelijkheden.
Samenwerken en een ondernemende houding zijn gedurende het hele programma van belang. Studenten van de bachelor Docentopleidingen Beeldende Kunst en Vormgeving, Muziek, Dans en Theater volgen gezamenlijk het Interfacultair programma van ArtEZ. Je werkt aan praktijkgerichte projecten waarbij de onderlinge relaties tussen de verschillende kunstdisciplines centraal staan. Deze interdisciplinaire benadering biedt je een stevige en brede basis in het toekomstig werkveld in het onderwijs en daarbuiten.