Ontdek jij hoe je snacks efficiënter kunt produceren of gezonder kunt maken? Of ontwikkel jij een productiemethode om sinaasappelsap langer houdbaar te maken zonder smaakverlies? Tijdens de hbo-opleiding Food Technology leer je alles over de wereld achter het etiket. Wie weet ben jij straks het brein achter smaakvolle, veilige, gezonde en duurzame voeding.
Tijdens de opleiding Food Technology leer je hoe je eten en drinken smaakvol, veilig, gezond en duurzaam ontwikkelt en produceert of verbetert. Je ontdekt welke ingrediënten en innovatieve procestechnologieën je kunt gebruiken. Je onderzoekt welke innovaties kunnen bijdragen om een bestaand product gezonder te maken. En je gaat op zoek naar ontwikkelingen die de duurzaamheid van voedingsmiddelen vergroten. Daarnaast ontdek je hoe je bestaande processen kunt verbeteren. Je kunt je in verschillende richtingen specialiseren: Food Technology & Product, Food Technology & Production, Food Technology & Quality en Food Technology & Quality