Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence) gebruikt kennis uit verschillende vakgebieden, zoals informatica, cognitieve psychologie, taalkunde, datawetenschap, logica, biologie, neurowetenschappen en filosofie. Je bouwt een theoretisch begrip op van al deze velden (en nog veel meer als je daarvoor kiest), en leert deze kennis toe te passen in slimme digitale systemen.
Programmeren en wiskunde maken een belangrijk deel uit van de opleiding, omdat dit de bouwstenen zijn om nieuwe intelligentie systemen te bouwen en intelligentie te simuleren. Kun je al programmeren? Dan kun je daarop mooi voortbouwen in het eerste jaar. Heb je nog helemaal geen voorkennis? Dan zul je harder moeten werken om snel op niveau te komen.
Er bestaan veel praktische toepassingen voor kunstmatige intelligentie. Denk maar aan de chatbot op de website van je bank, maar ook grote datasystemen die bijvoorbeeld helpen te voorspellen hoeveel elektriciteit er op ieder moment van de dag gebruikt zal worden, of hoe vol de trein zal zijn. Kunstmatige intelligentie wordt ook vaak ingezet voor onderzoek in andere vakgebieden. Zo hebben onderzoekers van de Dode Zeerollen met hulp van kunstmatige intelligentie geheimen ontrafeld over de schrijvers van deze eeuwenoude handschriften.
This degree is for people interested in how humans think, linguistics, psychology and philosophy, as well as in computer science and logic. If you want to build bridges between technology, the human brain and society, then this degree programme is perfect for you.
Wil je meer informatie? Lees meer over de opleiding of vraag een brochure aan!