De Lerarenopleiding Bedrijfseconomie is de eerste drie jaar een gecombineerde opleiding, waarin je zowel bedrijfseconomische als algemeen economische vakken krijgt.
Bedrijfseconomie gaat over kosten, financiering, marketing, management, financieel rekenen, bedrijfsadministratie en jaarverslaggeving. Bij deze opleiding heb je wat meer gevoel voor rekenen nodig dan bij algemene economie. Bedrijfseconomie wordt veel gegeven in het vmbo en mbo.
Algemene economie is vooral gericht op onderwerpen als macro- en micro-economie, geld en banken, de overheid en internationale betrekkingen. De opleiding besteedt aandacht aan hoe een algemeen econoom denkt. De lijn die we tijdens de opleiding volgen, is Nederland, dan Europa en daarna de wereld. Algemene economie wordt vooral gegeven in de onderbouw van havo/vwo en het vmbo. Deze bacheloropleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Bedrijfseconomie leidt op tot Bachelor of Education.
Tijdens de opleiding word je geleidelijk klaargestoomd om alle facetten van goed leraarschap te beheersen. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af. Naast het leren van je vak en het doceren ervan, leer je ook vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als professionele docent. Je ontwikkelt hiermee de juiste beroepshouding en leert jezelf continu verbeteren.
Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatiedeskundige en organisatietalent in één. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om het leraarschap aan te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je ondernemend bent en kunt overtuigen.