In de lerarenopleiding Consumptieve Techniek komen de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van horeca en bakkerij uitgebreid aan bod. Maar, op welke manier deel je die kennis? En hoe zorg je er voor dat leerlingen in je klas later nog weten waar de lesstof over ging? Deze educatieve en didactische thema’s worden uiteraard ruim belicht. Die kennis heb je nodig om een goede docent te worden. Kortom, het aangeboden lesprogramma is een uitgebalanceerd en uitdagend programma.
Om de opleiding succesvol te kunnen voltooien is het wenselijk dat je een verwante mbo-opleiding hebt genoten en/of werkervaring hebt in de branche. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden en heeft het je interesse om jonge mensen een nieuw vak te leren. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Ook op dit vlak is het wenselijk om de nodige literatuur te bestuderen en daarbij is een onderzoekende houding een pré. Samenwerken met medestudenten is een competentie die veelvuldig wordt aangesproken en die verder ontwikkeld zal worden. Het kijken naar je eigen ervaringen en hierop reflecteren is onontbeerlijk voor jouw ontwikkeling.