Op de lerarenopleiding Wiskunde van Driestar hogeschool verdiep je je vakmatig door je kennis en vaardigheden uit te breiden, maar vooral ook door na te denken over het waarom van bekende wetmatigheden. Mede daardoor leer je om verbanden te leggen tussen de verschillende inhouden zoals Analyse, Algebra, Meetkunde en Kansberekening.
Op de lerarenopleiding Wiskunde van Driestar hogeschool word je een goede vakdidacticus die bovendien leert om pedagogische inzichten te ontwikkelen en toe te passen. In de onderwijspraktijk (mogelijk stage) leg je onderwerpen uit en geniet ervan om samen met leerlingen te denken over getallen, vormen en structuren. Je bereidt leerlingen voor op de tegenwoordige ingewikkelde maatschappij en op een toekomstig beroep, waarbij je vooral ook op de schoonheid van de schepping wijst.
In het pedagogisch-didactisch programma staan twee vragen centraal: wat is een goede leraar en hoe word je dat? In werkcolleges ga je aan de slag rond zeven thema’s die alles te maken hebben met het beroep van docent: relatie, gezag, leeromgeving, organisatie, ontwikkeling, uniciteit en verantwoordelijkheid.
Elke student Wiskunde neemt gedurende zijn opleiding minstens één keer deel aan een educatieve excursie naar het buitenland, bijvoorbeeld Vlaanderen. Onderdeel hiervan is het bezoeken van een wiskundeles op een school voor secundair onderwijs en het vergelijken van de vakinhoud en -didactiek.
Deze drie kernwoorden lopen als een rode draad door onze opleidingen heen, met als doel om onze studenten zo goed mogelijk op te leiden en te professionaliseren.