Filosofie studeren betekent nadenken over fundamentele vragen zoals deze:
Hoewel dat vandaag vaak wel verwacht wordt, komt de filosofie zelden met pasklare antwoorden. Door vragen te stellen die anderen niet (durven) stellen, draag je echter bij aan een verrijking en nuancering van maatschappelijke, wetenschappelijke en soms eeuwenoude vraagstukken.
Een betrokken en actuele opleiding
De opleiding wijsbegeerte heeft bijzondere aandacht voor de moderne en hedendaagse wijsbegeerte. Ze biedt je hiermee een stevig kader om na te denken over evoluties in onze huidige samenleving. Je leert afstand te nemen om kritisch te reflecteren over maatschappelijke problemen en deze in hun ruimere verbanden te zien.
Jouw ideeën sterk uitdrukken
Zelf denken, lezen, schrijven en spreken staan in de opleiding wijsbegeerte aan UAntwerpen centraal. De bacheloropleiding geeft je een grondig basispakket vaardigheden en kennis om als filosoof complexe vraagstukken te behandelen. Op deze manier kan je je stem laten klinken in het maatschappelijke debat en beschik je over extra troeven op de arbeidsmarkt.
Persoonlijke aanpak voorop
Je studeert in een bruisende wereldstad. Toch kom je terecht in een gemoedelijke sfeer waarin wederzijds vertrouwen centraal staat. Omdat je les krijgt in kleinere groepen, is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak. Zo krijg je de kans om in discussie te gaan met je medestudenten en met de docenten.
Vlot van secundair naar universiteit
Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform.