In het secundair onderwijs volgde je een studierichting waarin wiskunde en wetenschappen centraal staan. Je combineert een fascinatie voor wetenschappen met een gezond realiteitsgevoel. Je denkt graag over de vakjes heen en hebt oog voor detail. Je zal heel wat uren doorbrengen in het labo.
Daarnaast moet je verplicht deelnemen aan de starttoets (verplichte ijkingstoets). De toets geeft je een goed zicht op je wiskundige (en wetenschappelijke) kennis, zodat je je studiekansen beter kan inschatten. Ook als je niet geslaagd bent, mag je je inschrijven voor deze opleiding. Wel moet je dan een verplicht remediëringstraject volgen om je voorkennis op peil te brengen.
Je leert om kleine en grote problemen te benaderen vanuit verschillen¬de invalshoeken en om kennis uit verschillende domeinen te combine¬ren tot een oplossing die voor alle betrokkenen ook op langere termijn werkt. Zo krijg je al in je eerste jaar het vak ‘probleemoplossend denken voor bio-ingenieurs’.
Je vindt alle wetenschappen interessant? In de opleiding bioingenieurswetenschappen krijg je een brede wetenschappelijke basis met biologie, chemie, fysica én wiskunde.
Na die brede basis kies je een van vier afstudeerrichtingen waarmee je vlot kan doorstromen naar alle mogelijke masteropleidingen bio-ingenieurswetenschappen.
Vanaf het eerste jaar krijg je meteen een goede balans tussen theorie en praktijk: boekenwijsheid en labo- en veldervaring versterken elkaar.
Eigen onderzoek en recente ontwikkelingen zijn een rode draad doorheen de vele practica en theorielessen. Zo maken we van jou een kritische on¬derzoeker, niet alleen in het labo, maar ook erbuiten. Je wordt voorbereid op een loopbaan in de academische wereld of de bedrijfssector.
Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.
Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding bio-ingenieurswetenschappen!