Eigen creativiteit en ruimtelijk inzicht spelen een grote rol. Je werkt alleen en samen aan verschillende ontwerpprojecten en leert over de wisselwerking tussen techniek, cultuur en leefomgeving.
De bacheloropleiding Bouwkunde is breed opgezet. Zo maak je kennis met de verschillende domeinen. Denk aan architectuur, bouwtechnologie, stedenbouwkunde, landschapsarchitectuur, bouwmanagement, vastgoedbeheer, geo-informatica.
Over de opleiding
Als student Bouwkunde kijk je met een vernieuwde blik naar het ontwerp en de inrichting van je leefomgeving. Er zijn steeds meer grote maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, een groeiend gebrek aan grondstoffen en toenemende maatschappelijke ongelijkheid, waar je als bouwkundige rekening mee moet houden.
Aan dit soort thema's werk je in de totaal vierentwintig modulen van de bacheloropleiding Bouwkunde. Ze zijn verdeeld over vijf zogenoemde leerlijnen: Ontwerpen, Wetenschap en vaardigheden, Technologie, Grondslagen en Maatschappij.
Wat ga ik leren?
Als Bouwkundestudent werk je om het kwartaal aan een groot ontwerpproject in een ontwerpmodule van 10 studiepunten. In grote atelierruimtes krijg je ontwerpbegeleiding en houd je tussen- en eindpresentaties. In de andere modules, van 5 studiepunten, volg je colleges en werkgroepen, en werk je toe naar tentamens en het inleveren van opdrachten, portfolio's en papers.
Je bent dus bezig met ontwerpen, techniek en theorie. Daarom spelen creativiteit en ruimtelijk inzicht een grote rol. Tijdens de studie combineer je vaardigheden zoals analyseren, onderzoeken, ontwerpen en berekenen. Ook leer je helder te presenteren in zowel woord als beeld.