Hoe staat iets in beeld? Hoe valt het licht? Hoe komt de acteur het beste tot zijn recht? Je houdt je bezig met alle aspecten die van invloed zijn op het beeld: licht en kleur, vorm en beweging. Met visuele middelen zoals kaders, belichting, shots, lenzen en camerabewegingen vertel je het verhaal dat verteld moet worden, of dat nu documentair of fictie is.
Of je nu kiest voor documentaire of fictie, je zorgt ervoor dat alle benodigde ingrediënten worden gebundeld in jouw visuele aanpak: het geluidsontwerp, de montage, het production design en de visual effects (bij fictie). Je moet dus goed kunnen luisteren naar anderen maar niet bang zijn om je eigen visie in te brengen. Tijdens draaidagen ben je een vast aanspreekpunt op de set. Na de opnameperiode is er tenslotte de digitale postproductie, ook daarin ben je onmisbaar - denk aan de geluidsafwerking en de beeldbewerking.
De afstudeerrichting Cinematography leidt vakmensen op, die in samenwerking met de rest van de crew een synthese tussen beeld en geluid kunnen oproepen.