Jouw ingenieursbureau krijgt de opdracht om de files in Zuid-Nederland te verminderen. Jij maakt een verkeerskundig ontwerp. De dijken in Zeeland verslappen. Jij bedenkt een duurzame constructie. Je hebt als civiel technicus een veelzijdige toekomst. Jij houdt Nederland droog of zorgt voor een goed wegennetwerk.
Je hebt oog voor je omgeving. Ziet overal om je heen technische werken. Wegen, tunnels, stations, dijken. Jij kijkt met bewondering naar die grote constructies. Er schuilt een wereld van techniek achter. Het kleinste detail vind je even belangrijk als het grote geheel. Je hebt aanleg voor natuurkunde. Grote kans dat er een civiel technicus in je schuilt.
Je leert alles over het ontwerpen van een stuw. Of het onderhouden van een viaduct. Jij bekwaamt je in constructieve berekeningen. Of jij ziet je toekomst in het opstellen van onderhoudsplannen. Je verscherpt jouw ruimtelijke inzicht. Je leert oplossingsgericht denken en handelen. Je leert samenwerken en organiseren. Je besteedt ook aandacht aan de maatschappij. Aan mensen en het milieu.
Ben je geslaagd, dan ben je ingenieur en behaal je de titel Bachelor of Built Environment (BBE).
Je start de opleiding met een brede oriëntatie op civiele techniek. Op basis van jouw ambities en interesses leg je je vanaf jaar 3 steeds meer toe op je specialisatie. Je verdiept je in watermanagement. Of juist meer in ontwerp en constructie. Zodat je specifieke kennis opbouwt vanuit een brede basis. Daarmee ben je prima voorbereid op de arbeidsmarkt.
De voltijdopleiding Civiele Techniek in Tilburg en 's-Hertogenbosch zijn hetzelfde.