Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of autonome robot te ontwerpen en te bouwen.
Vakgebied
Electrical Engineering houdt zich bezig met de studie naar en de toepassing van elektrische energie en informatie. Het is een breed en divers veld; zonnecellen tot computerchips en medische implantaten. Electrical Engineering kan worden onderverdeeld in verschillende kleinere vakgebieden, zoals Energievoorziening, Micro-elektronica, Telecommunicatie, Instrumentatie en Signalen en Systemen.
Wat ga ik leren?
De leerlijn Wiskunde vormt een belangrijke basis voor de opleiding, aangezien wiskunde het gereedschap is waar je je hele carrière gebruik van maakt. In de leerlijn Natuurkunde leer je over kwantummechanica, elektriciteit en magnetisme. De fundamentele kennis heb je nodig om de werking van elektrische en elektronische componenten en systemen te begrijpen.