Onze bacheloropleiding is gericht op drie pijlers: de mens, organisaties en techniek. In de vakken krijg je de kennis hiervoor aangereikt. Daarnaast volg je vakken die jou leren over het vakgebied ontwerpen en de razendsnelle veranderingen in de wereld waarmee je als ontwerper te maken krijgt. In de ontwerpprojecten werk je alleen of in groepjes aan de opdrachten. Op die manier oefen je direct de praktijk van ontwerpen. Ook leer je (digitale) vaardigheden en designmethodes die je helpen om de producten, diensten en systemen van de toekomst te kunnen ontwerpen. Zo leer je analyseren, (digitaal)visualiseren, vormgeven en innoveren. Kortom, wij leiden je op zodat jij klaar bent voor ‘Design for our future’.
Hoe laat je mensen gezonder leven? Hoe wordt ons woon-werkverkeer minder milieuvervuilend en aangenamer? Hoe kunnen producten langer meegaan en eenvoudig worden gerecycled? Vanaf dag één leer je bij Industrieel Ontwerpen (IO) impact te maken, waarvan zowel de mens als de samenleving profiteert.
Je wordt opgeleid tot industrieel ontwerper, aan de hand van verschillende methodes en door continu te ontwerpen. We geven je de competenties die je nodig hebt om expert te worden op verschillende gebieden. Door middel van ontwerpen kun je zo impact maken op de economie, het milieu en de maatschappij.
Je mobiele telefoon, een aanmeldapp voor je favoriete sport en zelfs je zorgverzekering is door iemand bedacht en ontworpen. Een goed ontwerp voldoet aan de behoeften van de gebruiker, is technisch uitvoerbaar, en voegt ook waarde toe voor zowel de organisatie als de maatschappij. De bacheloropleiding van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft leert je analyseren, vormgeven en innoveren, waarbij we de mogelijkheden die (nieuwe) technologieën met zich meebrengen verbinden met de behoeften de mens(en) en de organisatie(s).
Je leert denken vanuit de gebruiker. Waar heeft de mens of de maatschappij behoefte aan, en op welke manier? Je bestudeert esthetische aspecten en leert over interactie en gebruiksgemak.
Vanuit het technologisch perspectief leer je over mechanica, materialen en productiemethoden, maar ook hoe je digitale producten en diensten ontwerpt.
Vanuit het perspectief van de organisatie bekijk je wat jouw ontwerp onderscheidend maakt ten opzichte van de concurrentie. Welke toegevoegde waarde heeft het ontwerp voor een (netwerk van) organisatie(s)? Welk effect heeft het op de maatschappij, de economie en het milieu?