In de opleiding verzoen je technologie met creativiteit en verwerf je bouwkundig inzicht in vastgoed- en infrastructuurprojecten.
Je start in je bacheloropleiding vanaf dag één met bouwkundige vakken, aangevuld door algemene basisvakken die je volgt met de andere opleidingen van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Na de bachelor stroom je door naar de masteropleiding.
Je kiest bij inschrijving meteen één van de vier afstudeerrichtingen en gaat vanaf dag één aan de slag met bouwkunde.
Een smart fietspad optimaliseren dat energie opslaat of de meest recente en innovatieve technieken in energieneutrale gebouwen toepassen? Tijdens de opleiding denk en werk je mee aan uiteen¬lopende projecten. De campus heeft bijvoorbeeld een eigen uniek hitte- én vorstbestendig CyPats-fietspad, waarbij in het asfalt zon¬necollectoren zitten.
We raadplegen de bedrijfswereld niet alleen bij het samenstellen van het vakkenpakket en het definiëren van de nodige kennis en competenties, maar je ontdekt de praktijk ook doorheen de oplei¬ding, via bedrijfsbezoeken, gastlezingen en jobbeurzen. Bovendien word je tijdens een stage van zes weken helemaal ondergedompeld in een bouwbedrijf.
Het contact met onze docenten is erg vlot: ze zijn altijd aanspreek¬baar als je vragen of problemen hebt. Daarnaast organiseren we practica en oefensessies vaak in kleine groepen.
Een universitaire opleiding is een uitdaging, waarbij je zoveel mo¬gelijk ondersteund wordt. Zo is er een monitoraat wiskunde, wordt wiskunde op twee snelheden gegeven, is er een tussentijdse toets, zijn er oefenbundels met oplossingen, feedbacksessies na examens en kan je altijd aankloppen bij een studietrajectbegeleider.
Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.
Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding Industriële wetenschappen: bouwkunde!