Bij de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn word je een docent die met recht een duizendpoot genoemd kan worden. Het ene moment verzorg je een kookles, vervolgens heb je een leergesprek over leefstijl, en dan verzorg je samen met je medestudent van de Lerarenopleiding Biologie een project over Mens en Natuur. Je wordt breed opgeleid, zodat je leerlingen van verschillende opleidingen kunt begeleiden bij allerlei vakken. Je adviseert jongeren, leert ze een professionele beroepshouding aan te nemen en je maakt ze enthousiast voor hun toekomstige beroep in de sector gezondheidszorg en welzijn.
Tijdens de opleiding word je geleidelijk klaargestoomd om alle facetten van goed leraarschap te beheersen. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af. Naast het leren van je vak en het doceren ervan, leer je ook vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als professionele docent. Je ontwikkelt hiermee de juiste beroepshouding en leert jezelf continu verbeteren.
Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatiedeskundige en organisatietalent in één. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om het leraarschap aan te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je ondernemend bent en kunt overtuigen.