Ooh la la.... een boulanger weet hoe het brood gebakken wordt! De naam komt uit de Franse taal. Heb jij een passie voor heerlijk luchtig brood met knapperige korstjes? Specialiseer je dan tot een heuse boulanger!

Wat leer je?

Tijdens deze 1-jarige opleiding leer je alles over de nieuwste broodproducten en technieken. Je leert hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken, bewaren en verpakken. Je leert hoe je de kwaliteit kunt bewaken en hoe je de productie het beste organiseert. Ook leer je hoe je kosten kunt berekenen en wat dan de kostprijs zal zijn van jouw producten. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Middenkaderopleiding
    Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
  • Specialistenopleiding
    Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Gegevens over studierichting

BBL
1 jaar
Horeca en bakkerij
Valt onder de studie
Meer informatie
Er zijn geen open dagen beschikbaar.