Houd jij van lekker eten en drinken? Wil jij daar je werk van maken? Dat kan! Met een chique woord noem je zo’n expert in eten en drinken een gastronoom/sommelier.
Wat leer je?
Allereerst leer je om een goede gastheer/gastvrouw te worden en ontwikkel je je persoonlijke stijl. Je leert smaken combineren: gerechten met wijnen. Je leert wijnen kennen, hun herkomst en kenmerken. Je leert hoe je gasten kunt adviseren. Je leert samenwerken met de keuken en de bediening. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Toelatingseisen
Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.