Je bent iemand die geo-informatie omzet in toegankelijke informatie. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een gebouw, een kanaal of een natuurgebied.

Wat leer je?

In deze opleiding draait alles om geo-informatie, oftewel informatie die specifiek is voor een plek op aarde. Tijdens de opleiding leer je: hoe je dit soort informatie verzamelt met meetapparatuur, maar steeds vaker ook met drones en andere nieuwe technologie hoe je de ruwe data die je verzamelt zodanig verwerkt dat je er nuttige informatie uit kunt halen hoe je die nuttige informatie op een aantrekkelijke, heldere en duidelijke manier presenteert, bijvoorbeeld in de vorm van infographics of door het gebruik van 3D. Je leert vakken als dataverwerking, Geo-kennis en Digitaal Ontwerpen. Je leert hoe je moet werken met toegepaste softwareprogramma’s en applicaties. Ook maak je kennis met het bedienen van drones. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Middenkaderopleiding
    Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
  • Specialistenopleiding
    Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Gegevens over studierichting

BOL
3-4 jaar
Valt onder de studie
Meer informatie
Er zijn geen open dagen beschikbaar.