Bij Leidinggevende bediening draait het om gastvrijheid. Als leidinggevende bediening zorg je ervoor dat klanten het naar hun zin hebben. Je kijkt welke dingen verbeterd kunnen worden, zoals de samenstelling van de menukaart. Vaak beslis je ook welke wijn er in de wijnvoorraad komt.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Wat leer je?
Je leert leidinggeven aan bedienend personeel in de horeca. Je leert voorraden beheren en bestellen. Je leert aan welke veiligheids- en hygiëne eisen het bedrijf moet voldoen en hoe je daar op toe kunt zien. Je leert begrotingen opstellen en budgetteren. Natuurlijk leer je ook om zelf gasten te bedienen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Toelatingseisen
Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.