Als leidinggevende keuken maak je afdelingsplannen en zie je erop toe dat je plannen uitgevoerd worden. Je maakt budgetten en begrotingen voor de keuken en let erop dat die niet worden overschreden. Je stuurt het keukenpersoneel aan, maakt werkroosters, koopt producten in, maakt bestellijsten en hebt contact met leveranciers.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Wat leer je?

Je leert vooral leiding geven in de keuken. Je leert plannen en het ontwikkelen van een afdelingsplan. De financiële kant van een keuken wordt tijdens de opleiding belicht. Maar natuurlijk leer je ook alles over koken, bereidingstechnieken en productkennis. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Gegevens over studierichting

    3 jaar
    Horeca en bakkerij
    Valt onder de studie
    Meer informatie
    Er zijn geen open dagen beschikbaar.