Klachten los je professioneel op. Je coacht, motiveert en begeleidt je collega’s, maar je springt bij als dat nodig is. Je weet alles over de beveiliging, het technisch onderhoud en de catering. Je blijft rustig, ook als het druk is. Je werkt vaak op onregelmatige werktijden.

Wat leer je?

Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Gegevens over studierichting

    BOL
    3
    Horeca en bakkerij
    Valt onder de studie
    Er zijn geen open dagen beschikbaar.