Als zelfstandig werkend gastheer of -vrouw heb jij alles in huis om het je gasten naar de zin te maken. De horecagelegenheid waar je werkt is vaak wat luxer.

Wat leer je?

Je leert hoe je gasten kunt adviseren en hoe je bestellingen op kunt nemen. Je leert leiding geven aan je collega’s. Natuurlijk leer je samenwerken met de bar en met de keuken, zodat jouw gasten een geweldige ervaring hebben. Wijnkennis en bartending komen ook aan bod tijdens deze opleiding. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Gegevens over studierichting

    2-3 jaar
    Horeca en bakkerij
    Er zijn geen open dagen beschikbaar.