In de voedingsindustrie gaat het om het maken van producten die zowel lekker als gezond zijn. Als vakexpert zorg jij voor de beste productiemethode, de beste ingrediënten, de beste manier van verpakken en nog meer.

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen

  • Middenkaderopleiding
    Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
  • Specialistenopleiding
    Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Gegevens over studierichting

BOL,BBL
3-4 jaar
Meer informatie
Er zijn geen open dagen beschikbaar.